Azn Badger's Blog

What About the Lysine Contingency…?

The Best Overkills in Movies: Honorable Mentions

The BFG 9000: A Classic Instrument of Overkill.

Hello all, I decided it would be a good idea to follow-up my list of the Top 10 Best Overkills in Movies with a short list of some of the kills that didn’t quite make the cut.

Hopefully this will preemptively kill some of the nasty comments or disagreements that no doubt will spawn from my choices of the Top 10…

Anyway, the first runner-up I’d like to mention, is one that I really regret omitting.

Said overkill, is Jet Li’s (surprisingly awesome) 2 on 1 handicap match against Mel Gibson and Danny Glover in Lethal Weapon 4:

Hah, I still can’t get over how Jet Li just can’t seem to get out of the way of Danny Glover’s girlie punches.
Anyway, outside of that; the fight was great.

This movie was one of the first DVD’s I ever bought.

Not only that, but it was crazy savage watching Jet Lit get impaled with a rebar and then shot to shit with an AK-47, especially considering the relatively tame nature of the violence in the Lethal Weapon series.

I especially love the part of this overkill where Mel Gibson picks up Jet Li via the rusty-ass rebar sticking through his midsection.

*Sigh* The only reason this overkill didn’t make the Top 10, was because of fuckin’ Bonnie and Clyde.

You stylish fucks...

Despite not giving 2 shits about Bonnie and Clyde, I couldn’t help but pay tribute to it’s place in history by giving it a spot on the list somewhere.

Fuckin’ conscience, not letting me make cool lists for the sake of coolness…

Anyway, the second runner-up I’d like to mention, is a scene from a movie that, like Bonnie and Clyde, I have not seen.

The movie in question, is the French film, Irreversible:

Be mindful that this sequence is extrememly graphic and should not be viewed by those with weak stomachs.

LAST WARNING, CLICK HERE

I discovered this film, and in particular, this scene; several years ago when I was browsing the web for the “most violent movies.”

Gimme’ a break, I was like 15 at the time…

Anyway, after watching this scene, and reading some reviews of the film, I came to the conclusion that, while the film is very provocative on many levels, it’s not something I really have all that much desire to see.

I’m sorry, but when reviews for a movie cite a rape sequence as being “the most brutal and realist committed to film,” it’s kind of a turn-off.

Honestly, I think my conscience kept me from posting this as one of the Top 10, as it’s simply too brutal to have a place in a Top 10 list on what is supposed to be a fun and entertaining blog.

Next up is yet another Steven Seagal overkill, this time in the form of his famous dismantling of an (almost) young Tommy Lee Jones in Under Siege:

Man, that has gotta’ be one of the best knife fights in movie history…

Anyway, fight-gasm aside, this scene doesn’t really qualify as an overkill in my book.

Sure, the fight is of decent length, and the actual kill has a lot of flesh-wounds building up to it, but for the most part, this is just a standard action movie life-or-death fight.

A fight with stabbing, eye-gouging, and someone getting their head put through a computer monitor….

Okay fine, it’s not just a fight, it’s a Steven Seagal fight, but a fight nonetheless.

Last, but not least, no mention of overkill can be made without mentioning the so-bad-it’s-good kung fu movie, Riki-Oh, a live-action Chinese adaptation of a Japanese manga starring a very young (and buff) Fan Siu Wong.

In short, the final fight in the movie takes the rampant gore and bloodletting of all the previous violent episodes in the film, and puts them to shame:

While this is a superb overkill, an indeed probably the bloodiest I’ve mentioned, I told myself from the outset of things that I was going to omit Riki-Oh, most horror films, as well as any animated films from the list.

I did this to maintain some sense of order and equilibrium on the list, as most of what I decided to exclude from the list are overkills that are exceedingly bloody, and entertaining to bood, but not really worthy of being considered among “the best.”

I also consciously left out the Black Knight scene from Monty Python and The Holy Grail.

Mostly because I don’t care much for Monty Python, but also because that scene was played for laughs, and didn’t really gel with the other entries in the Top 10.

Oh fine, I’ll embed the clip for you…

I just don’t get it…

Also, technically that wasn’t an overkill, as the Black Knight never actually died.
Anyway, off the top of my head, that’s all I got.

It needs to be said however, that the “ice” kill in Van Damme’s Timecop,

The "ice" kill in question. Sorry, no clip available...

as well as just about any fight from Hokuto No Ken (Fist of the North Star) deserve special mention, as does the theater death scene of a certain fascistic monarch in Inglourious Basterds.

Advertisements

Filed under: Uncategorized, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yesterday’s Movie Quiz

Well, here are the answers to yesterday’s (retarded) movie quiz:

#1.  “The one where the bunny throws up and the hippo shoots everyone.”

Answer: Meet the Feebles.


I remember it was sometime when I was around 10 or 11 that I walked in on the ending sequence of Meet the Feebles.

You see, my brother and his friends had been going through their Quentin Tarantino/cult cinema phase of life for the past few years, so it was only natural that I’d walk in on them watching something fucked up at some point in time.

Anyway, the phrase I used to sum up the movie really is just about all I know of it, and will probably never forget for years to come.

#2.  “The one where the alien jumps out of the guy’s chest.”

Answer: Alien (duh).


Come on now, we all know this one, right?

To be honest, I actually saw Aliens before the original Alien, and to this day I still like it better.

The iconic scene in Alien, where John Hurt has a xenomorph bust through his ribcage, is something that is bigger, and better known than the movie as a whole.

Thanks to things like Animaniacs, and Spaceballs, which parodied this sequence, I knew of this key scene long before I ever saw the movie.

Man, what it would’ve been like to have seen Alien without knowing what was coming…

#3.  “The one where the alien’s chest opens up and he pulls out a ray gun and kills everyone.”

Answer: E.T. The Extra-Terrestrial.

To be fair, this one is pretty much impossible to get unless you read my post about E.T. awhile back.

In case you missed it, check it out HERE.

Anyway, this was how I knew E.T. until I was in my teens, ’cause up until then I never made it past the opening sequence to disprove my brother’s bullshit (yet oddly superior) description of the opening sequence.

#4.  “The one where Godzilla bleeds (for the first time).”

Answer: Godzilla vs. Gigan.

Well now, this is one that is common knowledge to me, but might be a little bit obscure to others.

The early 70’s was a bloody time for Godzilla movies, as it seemed like the Big G was squirting body fluids like a pedo in a pre-school playground.

*Ahem!* Anyway, in case you didn’t know, (YOU SHOULD) Godzilla got his head cracked open as a result of multiple blows to the head from one of Gigan’s bladed hook arms.

"AND IT'S ALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL OVERRRRRRRRRRRRRR!!!!"

It was a traumatic experience for me a child, almost as bad as when Angilas got his jaw torn open by Mechagodzilla in Godzilla vs. Mechagodzilla.

Let’s hope those American film producers don’t fuck Godzilla up again in 2011, like they did back in 1998

#5.  “The one where the guy gets his head stepped on.”

Answer: Bloodsport.

Gotcha!

Let me guess, you probably thought this one was American History X, am I right?

Well, fuck you, YOU’RE WRONG.

Bloodsport and Kickboxer were the elusive holy grail of R-rated movies for me when I was a little kid.

My brother and his friends talked them up all the time like they were the coolest, and most violent movies ever made.

Well, having seen both Van Damme movies about a billion times, I can honestly say that, while hardly violent by modern standards, both are in fact just as awesome as my brother thought they were way back when.

Don’t let anyone tell you otherwise.

Anyway, there is a scene in Bloodsport, where the big dude that played Ogre in Revenge of the Nerds get’s his head stomped on by the villain, Chong Li.

Chong Li, post head stomp.

I remember overhearing my brother talk about this scene once or twice, and for some reason, that’s what I chose to know Bloodsport by for the first 11 or 12 years of my life.

Then I actually saw the movie, and now I simply know it as “The Greatest Thing in All of Existence.”

#6.  “The one where Batman says, “Eat floor.””

Answer: Batman Returns.

Aw, come on!

Seriously, am I only motherfucker on the planet that remembers this!?

Just like every Batman movie, Batman Returns was hyped to shit, even going so far as to spawn the creation of the oh-so-wonderful Batman: The Animated Series.

Oh yeah, and Happy Meal toys, lots and lots of Happy Meal toys…

I had the 2 on the left...

Anyway, don’t ask me how, but I remember someone telling me that Batman was fighting Catwoman in the movie at one point, and he told her to “Eat floor.”

To this day, I still think that’s fucking awesome.

Only Keaton Batman could get away with saying something so juvenile and bland, and yet still be Batman in my eyes.

Definitely check this one out, ’cause he really says it, and it’s a fucking awesome movie regardless.

#7. “The one with the black rock.”

Answer: 2oo1: A Space Odyssey.

Yeah, I know, this one is just a little bit too vague to be considered a fair quiz question.

You remember the big black monolith that was one of the key elements of 2001?

Well, that’s the “black rock” that I was referring to.

All I knew of 2001 as a kid, was that there was a big, black rectangular “rock” somewhere in there, and that the movie was really fucking long.

To this day, I really don’t care much for 2001.

I guess you have to one of the cool kids to appreciate Kubrick.

#8. “The one with the train that goes too fast.”

Answer: Speed.

Obviously, I labeled this one as a “trick” question because I knew no one would get it.

When I saw the commercials for Speed in the theater and on TV, for whatever fucking reason, all of the snippets taken from the train sequence at the end stuck out to me.

Take a look at this commericial:

The train sequence is like the last 15 minutes of the movie, but it’s featured in quite a bit of the trailer.

Regardless, I know that I was a retarded kid with a limited attention span, so I better not get any nasty comments over this…

Even though I remember Dennis Hopper talking about a bomb on a bus or some shit, my young mind latched onto those images of the train, and filed them away as the key components of the film in Azn Badger land.

I remember the day I actually got to sit down and watch the VHS of Speed, my dad asked me if I wanted to see it, and I said to him:

“Oh, the one on the train right?”

I remember him giving me one of those, “maybe I shouldn’t have fed him paint chips as a baby” looks, and then promptly corrected me.

Pretty much...

Sadly, the amazingly awesome version of Speed that I crafted in my imagination, the one that took place on a train, was smashed that evening, only to be replaced by the amazingly awesome version that is the real Speed.

Anyway, hope you had fun with this, I sure as hell.

So many retarded childhood memories…

Filed under: Movies, Uncategorized, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Donate