Azn Badger's Blog

What About the Lysine Contingency…?

Batman’s New Threads

I was clickin’ around on IGN earlier today, when I noticed an article in their comics section entitled, “Batman Has A New Costume.”

Being a Batman enthusiast, I naturally clicked it, half-expecting some sort of shocking redesign along the lines of Batman 500 AKA the Jean-Paul Valley Batman from the Knightfall story arc.

Pictured: The EXACT image that got me into comics in the early 90's.

You see, though I admittedly haven’t followed Grant Morrison’s recent work on the Batman series, least of all the death and return of Bruce Wayne portion of it, with all of the outlandish Batman costume designs being thrown around as of late, I figured we were due for even more craziness.

Goddamnit! I hella' wanna' hate on this image for being dumb, but it's so damn awesome!

Color me surprised when I discovered that not only was the costume redesign a helluva’ lot more tasteful than I was expecting, it was also done by Moon Knight and, *sigh…* Messiah Complex artist David Finch was responsible for it.

As beautiful as his art can be, GODDAMN YOU DAVID FINCH FOR TRICKING ME INTO READING MESSIAH COMPLEX!

That being said, let’s take a look at Mr. Finch’s work:

ART.

I have to say, not just as a David Finch whore, but as a Batman fan in general, I really don’t mind the new costume.

Most of the changes are quite subtle, with some elements, such as the classic; almost Tim Burton Batman-esque yellow chest emblem, actually being recycled elements from previous designs of the Bat-Suit.

Keaton Batman: The Finest Batman the Silver Screen Has Yet to Produce.

In some images I’ve run across, it seems apparent that DC was trying to cash in on the recent mega-success of the Arkham Asylum videogame, as both the beefier arm guards/gauntlets, the bulkier and more heavily ornamented utility belt, and the molded seam-lines of the suit seem very similar to the art style of the game.

No, the Joker is not about to suck Batman's cock. Buncha' dirty sickos...

Which reminds me, I simply have to play Arkham Asylum at some point…

The seam-lines I mentioned above are probably the one aspect of the design that I’m on the fence about.

How appropriate that that just happens to be the single most noticeable change from the current status quo.

To me, the best Bat-Suit designs have always been the ones that take advantage of the 2D, pen and paper medium.

Blue Batman = THE SHIT.

In comics, the artist has the ability to manufacture images of characters without having to take into consideration the physical properties of whatever materials their costumes are made of.

Depending on the artist’s sensibilities, or the mood of the story, Batman’s cape and cowl can be rendered as smooth and voluminous as silk, or as heavy and lustrous as leather.

Kind of like Spawn! You're not allowed to ask "why," you just kind of accept it...

In comics, Batman’s costume usually looks best to me when it’s portrayed as a skin-tight presence surrounding the character.

To me, Batman usually looks best when he isn’t so much wearing a Bat-Suit, as he is embodying it.

Jim Lee’s Batman always struck me as a fantastic, if not ludicrously beefy design.

Jim Lee's Batman is so fucking beastly, it should be spelt "Bat-MAAAANNN."

Aside from the utility belt and heavily detailed boots, every element of Lee’s Bat-Suit strike me as essentially being a part of Bruce Wayne’s anatomy.

At the same time though, I have to say I was very impressed with Lee Bermejo’s rendering of the Bat-Suit in Brian Azzarello’s excellent Joker graphic novel.

Not from Joker, but close enough. Did I mention this art is badass?

Essentially at the other end of the spectrum in terms of costume/character design, Bermejo’s extremely realistic renderings resulted in a Bat-Suit of tangible weight and bulk, so much so that it truly seemed like a suit of armor.

Not only that, but Bermejo’s design of Batman’s cape was truly striking, as it appeared leathery and almost obscenely heavy, such that it assisted in portraying the character as being almost inhumanly powerful and omniscent.

I’m rambling.

To sum up, Finch’s design of the Bat-Suit is honestly only a mild departure from the status quo, but it’s amazing how much an impact a few seam-lines can make.

Personally, I find the new design to be, how shall we say; “acceptable,” I wouldn’t be surprised if those seam-lines get the axe somewhere down the road, as honestly I find them to be somewhat distracting.

Much like pie... If anything can stop me in my tracks, it's the sight and/or smell of a delicious pie...

To me, it’s almost as if Finch is trying to straddle the line behind the Christopher Nolan movie’s Bat-Armor design, and the comic’s traditional Bat-Suit, with the end result being a costume that appears almost flight suit-ish.

So what if Batman has brown-guy hands. I'm lazy, so sue me.

While I find the design to be acceptable, I’ll end by saying this:

I’d take Jim Aparo or Jim Lee’s streamlined Bat-Suit over David Finch’s Bat-Flight-Suit any day.

That being said, here’s one more look at it for the road:

Cool enough, but nowhere Bat-MAAAANN levels of MAN-liness.

Advertisements

Filed under: Comics, Movies, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yesterday’s Movie Quiz

Well, here are the answers to yesterday’s (retarded) movie quiz:

#1.  “The one where the bunny throws up and the hippo shoots everyone.”

Answer: Meet the Feebles.


I remember it was sometime when I was around 10 or 11 that I walked in on the ending sequence of Meet the Feebles.

You see, my brother and his friends had been going through their Quentin Tarantino/cult cinema phase of life for the past few years, so it was only natural that I’d walk in on them watching something fucked up at some point in time.

Anyway, the phrase I used to sum up the movie really is just about all I know of it, and will probably never forget for years to come.

#2.  “The one where the alien jumps out of the guy’s chest.”

Answer: Alien (duh).


Come on now, we all know this one, right?

To be honest, I actually saw Aliens before the original Alien, and to this day I still like it better.

The iconic scene in Alien, where John Hurt has a xenomorph bust through his ribcage, is something that is bigger, and better known than the movie as a whole.

Thanks to things like Animaniacs, and Spaceballs, which parodied this sequence, I knew of this key scene long before I ever saw the movie.

Man, what it would’ve been like to have seen Alien without knowing what was coming…

#3.  “The one where the alien’s chest opens up and he pulls out a ray gun and kills everyone.”

Answer: E.T. The Extra-Terrestrial.

To be fair, this one is pretty much impossible to get unless you read my post about E.T. awhile back.

In case you missed it, check it out HERE.

Anyway, this was how I knew E.T. until I was in my teens, ’cause up until then I never made it past the opening sequence to disprove my brother’s bullshit (yet oddly superior) description of the opening sequence.

#4.  “The one where Godzilla bleeds (for the first time).”

Answer: Godzilla vs. Gigan.

Well now, this is one that is common knowledge to me, but might be a little bit obscure to others.

The early 70’s was a bloody time for Godzilla movies, as it seemed like the Big G was squirting body fluids like a pedo in a pre-school playground.

*Ahem!* Anyway, in case you didn’t know, (YOU SHOULD) Godzilla got his head cracked open as a result of multiple blows to the head from one of Gigan’s bladed hook arms.

"AND IT'S ALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL OVERRRRRRRRRRRRRR!!!!"

It was a traumatic experience for me a child, almost as bad as when Angilas got his jaw torn open by Mechagodzilla in Godzilla vs. Mechagodzilla.

Let’s hope those American film producers don’t fuck Godzilla up again in 2011, like they did back in 1998

#5.  “The one where the guy gets his head stepped on.”

Answer: Bloodsport.

Gotcha!

Let me guess, you probably thought this one was American History X, am I right?

Well, fuck you, YOU’RE WRONG.

Bloodsport and Kickboxer were the elusive holy grail of R-rated movies for me when I was a little kid.

My brother and his friends talked them up all the time like they were the coolest, and most violent movies ever made.

Well, having seen both Van Damme movies about a billion times, I can honestly say that, while hardly violent by modern standards, both are in fact just as awesome as my brother thought they were way back when.

Don’t let anyone tell you otherwise.

Anyway, there is a scene in Bloodsport, where the big dude that played Ogre in Revenge of the Nerds get’s his head stomped on by the villain, Chong Li.

Chong Li, post head stomp.

I remember overhearing my brother talk about this scene once or twice, and for some reason, that’s what I chose to know Bloodsport by for the first 11 or 12 years of my life.

Then I actually saw the movie, and now I simply know it as “The Greatest Thing in All of Existence.”

#6.  “The one where Batman says, “Eat floor.””

Answer: Batman Returns.

Aw, come on!

Seriously, am I only motherfucker on the planet that remembers this!?

Just like every Batman movie, Batman Returns was hyped to shit, even going so far as to spawn the creation of the oh-so-wonderful Batman: The Animated Series.

Oh yeah, and Happy Meal toys, lots and lots of Happy Meal toys…

I had the 2 on the left...

Anyway, don’t ask me how, but I remember someone telling me that Batman was fighting Catwoman in the movie at one point, and he told her to “Eat floor.”

To this day, I still think that’s fucking awesome.

Only Keaton Batman could get away with saying something so juvenile and bland, and yet still be Batman in my eyes.

Definitely check this one out, ’cause he really says it, and it’s a fucking awesome movie regardless.

#7. “The one with the black rock.”

Answer: 2oo1: A Space Odyssey.

Yeah, I know, this one is just a little bit too vague to be considered a fair quiz question.

You remember the big black monolith that was one of the key elements of 2001?

Well, that’s the “black rock” that I was referring to.

All I knew of 2001 as a kid, was that there was a big, black rectangular “rock” somewhere in there, and that the movie was really fucking long.

To this day, I really don’t care much for 2001.

I guess you have to one of the cool kids to appreciate Kubrick.

#8. “The one with the train that goes too fast.”

Answer: Speed.

Obviously, I labeled this one as a “trick” question because I knew no one would get it.

When I saw the commercials for Speed in the theater and on TV, for whatever fucking reason, all of the snippets taken from the train sequence at the end stuck out to me.

Take a look at this commericial:

The train sequence is like the last 15 minutes of the movie, but it’s featured in quite a bit of the trailer.

Regardless, I know that I was a retarded kid with a limited attention span, so I better not get any nasty comments over this…

Even though I remember Dennis Hopper talking about a bomb on a bus or some shit, my young mind latched onto those images of the train, and filed them away as the key components of the film in Azn Badger land.

I remember the day I actually got to sit down and watch the VHS of Speed, my dad asked me if I wanted to see it, and I said to him:

“Oh, the one on the train right?”

I remember him giving me one of those, “maybe I shouldn’t have fed him paint chips as a baby” looks, and then promptly corrected me.

Pretty much...

Sadly, the amazingly awesome version of Speed that I crafted in my imagination, the one that took place on a train, was smashed that evening, only to be replaced by the amazingly awesome version that is the real Speed.

Anyway, hope you had fun with this, I sure as hell.

So many retarded childhood memories…

Filed under: Movies, Uncategorized, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Donate